Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Τα νέα παλλόμενα ρομποτικά ενδύματα της Ying Gao – Δείτε video

Μοδα και Ομορφια


Με νέες ρομποτικές κρεασιόν επέστρεψε η σχεδιάστρια μόδας, Ying Gao, στρεφόμενη αυτή τη φορά για έμπνευση στον κόσμο των NFTs και του metaverse. Φαινομενικά παλλόμενες και συστρεφόμενες σαν να παραπέμπουν σε λουλούδια, οι τελευταίες κρεασιόν είναι συνδυασμός γυαλιού, πολύτιμων μετάλλων και σιλικόνης σε ένα πολυμορφικό υλικό στο οποίο προσομοιάζονται τα εφέ εικονικού ενδύματος.

Παρότι την προσομοίωση των κινήσεων ανέλαβε ο ειδικός σε θέματα ρομποτικής, Simon Laroche, και οι δύο κρεασιόν της κολεξιόν «2 5 2 6» φιλοτεχνήθηκαν χειρωνακτικά από τη Ying Gao. Η μικρού μήκους ταινία που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει αυτή τη συγχώνευση του πραγματικού με το ψηφιακό, παρουσιάζοντας δύο μοντέλα που φορούν ενδύματα και ζωντανεύουν αργά αργά. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ying gao (@livingpod)

«Αν ο ρόλος του σχεδιαστή μόδας είναι να δώσει ένα σχήμα και έναν ρόλο σε υλικά, που προορίζονται να ντύσουν το σώμα, μπορούμε να στοχαστούμε πάνω στο ερώτημα του άυλου ενδύματος και του εικονικού σώματος, που στερούνται ύλης, και στο επίπεδο πραγματικότητάς τους, όταν το ψηφιακό έχει γίνει μια πραγματική “δεύτερη φύση”», γράφει, σχολιάζοντας την κολεξιόν «2 5 2 6» η Ying Gao.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: Skai News